Fysiofitness

Voldoende lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid, dat wist u waarschijnlijk al. Toch blijkt uit onderzoek dat de meeste Nederlanders te weinig bewegen en hierdoor een verhoogd risico op o.a. hart- en vaatziekten, suikerziekte en bepaalde soorten van kanker hebben. Ook kunnen klachten van het bewegingsapparaat veroorzaakt of versterkt worden door te weinig lichaamsbeweging.

Als fysiotherapeut adviseren wij onze patiënten daarom ook vaak om meer te gaan bewegen en zo mogelijk te gaan sporten. De praktijk wijst echter uit dat het voor veel mensen een grote stap is om naar een sportclub of fitnesscentrum te gaan. Vaak is de begeleiding hier ook onvoldoende. Om u de mogelijkheid te bieden op een verantwoorde manier te beginnen met sporten bieden wij fysiofitness aan.

Doel van de training: op een verantwoorde manier meer en gezonder gaan bewegen.
Doelgroep: alle mensen met of zonder lichamelijke klachten die te weinig bewegen.

Aandachtspunten binnen de training zijn:

  • algehele conditie
  • krachttraining van grote spiergroepen
  • lenigheid
  • het versterken van de zwakke schakels in het lichaam b.v. extra aandacht voor de rug voor mensen met rugklachten of voor de ademhaling voor mensen die last van benauwdheid hebben.
  • De training bestaat uit allerlei oefeningen in circuitvorm. Het voordeel is dat iedereen die op zijn eigen tempo en intensiteit kan oefenen.

Fysiofitness wordt georganiseerd door het Centrum Fysiotherapie Beijum, in Groningen. De training vindt plaats in onze oefenzaal en kost 34,- euro per maand voor 1x per week sporten en 52 euro per maand voor 2x per week.

Voor meer informatie kunt u bellen op 050-5415381 (het liefst tussen 10.30 uur en 11.00 uur of tussen 13.00 uur en 13.30 uur) of mailen via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.